Waarom aankoopbegeleiding?

Een aankoopmakelaar doet veel meer dan alleen het voeren van onderhandelingen en het behalen van een scherpe aankoopprijs. Denk aan de inspectie van de woning (bouwkundig en juridisch), controleren koopakte en notariële akte, begeleiding bij inspectie (een zeer belangrijk moment) en de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Als koper van een woning heb je de onderzoeksplicht om zelf kritisch te beoordelen wat je wilt gaan aankopen. Voldoe je daar niet voldoende aan, dan sta je niet sterk bij problemen achteraf.

Heutinck Makelaardij BV biedt een volledig en gericht aankooptraject aan voor € 2.000,00 incl. btw bij een geslaagd aankooptraject en € 500,00 per niet geslaagd aankooptraject. Dat betekent dus dat je aankoopt voor een realistische aankoopprijs, je voldoet aan de onderzoeksplicht en in het volledige traject wordt bijgestaan. Door onze lokale kennis hebben wij veel te bieden.

Het kennismakingsgesprek met één van onze makelaars op ons kantoor is vrijblijvend. Maar als we vervolgens serieus voor je aan de slag gaan, werken wij bewust niet met een 'no cure no pay' afspraak, want voor niets gaat de zon op. 'No cure no pay' bekt lekker, maar denk eens na over het volgende:

Heeft een makelaar/adviseur bij 'no cure no pay' belang om je van goed advies te voorzien of heeft hij of zij belang bij een uiteindelijke transactie?

Bij ons staat jouw belang altijd voorop en niet het sluiten van de koop en/of het afsluiten van een financiering. Geef ons de kans om je te overtuigen van onze insteek en dan begrijp je direct dat wij de gemaakte kosten dubbel en dwars waard zijn.

Klik hier voor ervaringen van klanten die we reeds hebben begeleid

Ons 5 stappenplan

1. Bezichtiging

Wij bezoeken samen met jou de woning, geven je aan waar je op moet letten en wat een realistische richtprijs zou zijn.

2. Serieuze interesse

Bij serieuze interesse zullen wij uitgebreide recherche plegen inzake de nieuwe woning, hierbij kun je denken aan: de bouwkundige staat, juridische zaken, vergelijkbare verkochte woningen, het bestemmingsplan en de bodemgesteldheid. Op basis van deze elementen komen wij tot een schriftelijk eindadvies waarmee wij voor jou de onderhandelingen kunnen starten. Hierdoor weet je wat je koopt en betaal je nooit teveel! Een zeker gevoel!

3. Het onderhandelingsproces

Goed onderhandelen is een vakmanschap en levert je bovendien geld op. Als aankopend makelaar nemen wij dit voor jou uit handen en gaan gedreven in onderhandeling met (de makelaar van) de verkoper. Gewapend met onze vakkennis en onze lokale kennis zetten wij ons in om voor jou de beste deal te maken.

4. Het koopcontract

Het juridisch goed op papier zetten van de gemaakte afspraken is belangrijk om in een later stadium misverstanden te voorkomen. Wij controleren de koopakte en behoeden je voor onjuist- en/of onvolkomenheden. Samen met jou zullen wij de koopakte toelichten en ondertekenen.

5. Inspectie en transport

Op het moment dat de woning bij de notaris aan je overgedragen wordt , moet je er zeker van zijn dat alles in orde is. Wij gaan als deskundige partij net voor de overdracht nog één keer met je mee voor de laatste inspectie en vergezellen je bij het bezoek aan de notaris. Deze inspectie is zeer belangrijk, want dat is hét moment om eventuele gebreken en/of andere bijzonderheden (die zijn ontstaan na het ondertekenen van de koopakte) te constateren voordat je overgaat tot de daadwerkelijke en definitieve aankoop.

Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

* Bij objecten met een vraagprijs boven de € 300.000,= k.k., of zeer complexe objecten, kan een opslag gelden. Dit wordt vooraf met je besproken.

Klik hier om een kennismakingsgesprek aan te vragen