Als makelaar actief in het centrum van de Achterhoek heeft Heutinck Makelaardij constant een gevarieerd aanbod van koopwoningen in de Achterhoek. Wij concentreren ons op de oostelijke Achterhoek en dan met name de gemeente Oude IJsselstreek. Doordat we in Ulft zijn gevestigd weten we precies wat hier speelt en kennen de markt op en top.

Wonen in de Achterhoek

Achterhoekers weten het: de Achterhoek is heel prettig om te wonen. Rust, ruimte, veel groen en niet onbelangrijk: koopwoningen in de Achterhoek zijn doorgaans scherp geprijsd. Hier vind je nog mooie, ruime en vaak vrijstaande woningen voor aantrekkelijke prijzen. Meer huis voor je geld in deze streek.

De Achterhoek staat bekend om veel natuurschoon en het is door de Fietsersbond uitgeroepen tot een van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Maar dat is niet alles. In de Achterhoek is het prettig wonen. Dat blijkt ook uit de zogenaamde Brede Welvaartsindicator. De Achterhoek doet het daarin jaarlijks erg goed. Vooral het woongenot en (gevoel van) veiligheid springen eruit.

En dat is niet zo raar. Het Achterhoekse coulisselandschap is mooi. En in bijna elke kern (zeker in de gemeente oude IJsselstreek) ben je binnen de kortste keren midden in de natuur. 

Verschillende soorten koopwoningen Achterhoek

In de Achterhoek vind je relatief veel vrijstaande huizen en 2-onder-1 kappers binnen het aanbod. Het aanbod is divers en dat maakt de keuze ruim. De woningmarkt in de Achterhoek heeft de laatste jaren echter wel te maken met een terugloop in het aanbod en een grotere vraag naar woningen. Door die verstokte doorloop Daardoor zijn veel woningen snel verkocht en is het soms dringen.

Bereikbaarheid Achterhoek

De Achterhoek licht weliswaar aan de rand van Nederland, maar de bereikbaarheid is prima. Zeker vanuit de gemeente Oude IJsselstreek ben je binnen een mum van tijd op de Duitse A3 of de A12. In de spits is de A12 richting Arnhem vaak druk en dit geldt ook voor de avondspits de andere kant op. Dat ervaren sommigen mensen als een nadeel bij het zoeken naar een koopwoning. Daar staat wel het extra woongenot tegenover. En wie in staat is om buiten de spits te reizen, zal weinig hinder ondervinden van de drukte. Bovendien liggen de plannen om de bereikbaarheid te verbeteren klaar.

Wonen en werken in de Achterhoek

In de Achterhoek zijn voldoende banen te vinden. Sterker nog: veel werkgevers staan te springen om goed personeel. Zeker nu. In de Achterhoek vind je banen in verschillende sectoren. In de zorg, bouw, en de maakindustrie vind je momenteel snel een baan. Dat maakt een koopwoning in de Achterhoek nóg aantrekkelijker.