Nieuwbouw Netterden

Project Eksterstraat Ulft

Verkoop gestart!
Starters en senioren

Meer informatie

Deze woning is verkocht

Zandheuvel 26 Silvolde

Verkocht

Omschrijving

Levensloopbestendig wonen – 3-kamer appartement 80 m² met zuidbalkon - Voorzien van een lift - Klimaatbestendig wonen - Wonen in herstelde natuur - 1/59e medegerechtigde landschap/binnentuin - 1/59e medegerechtigde zonneplan - 1/59e medegerechtigde hal 11 - Eigen parkeerplaats - Eigen berging. Dit zijn zomaar enkele kenmerken van dit unieke nieuwbouwplan in Silvolde nabij Doetinchem. De oplevering vindt in augustus 2023 plaats.

Indeling 26 op de 1e etage:
Entree; hal die toegang geeft tot slaapkamer één van circa 13 m², slaapkamer twee van circa 7 m2, het toilet en de luxe badkamer met wastafel, douche en ligbad. De royale woonkamer met open keuken heeft een oppervlakte van circa 41 m². De berging met opstelling voor de wasmachine/droger wordt via de keuken bereikt. Een schuifpui geeft toegang tot de overdekte loggia van circa 7 m², gericht op het zuiden. Kenmerkend van de appartementen zijn de fraaie verdiepingshoge ramen die naast veel lichtinval een prachtige uitkijk bieden over de nieuwe rivierduin. Het gehele appartement is voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp (gasloos).

De appartementen beschikken over een eigen berging en parkeerplaats op de begane grond. De appartementen worden gebouwd onder SWK-garantie. Energielabel A+++. Het appartementencomplex is voorzien van een lift.

Kijk voor alle info en documenten op rivierduinensilvolde.nl.

Zandheuvel 26 wordt volledig uitgerust met luxe inbouwkeuken, uitgebreid sanitair en diverse meerwerken. De Bruynzeel inbouwkeuken is voorzien van een koelkast/diepvries, combimagnetron, vaatwasser en inductiekookplaat met afzuiging. De meerwerklijst is op te vragen via ons kantoor.

3 unieke punten, als koper wordt u medegerechtigde van de:
- Gemeenschappelijke tuin (tuin, moestuin en kas), waarbij het onderhoud de eerste 2 jaar is inbegrepen.
- Hal 11 (gemeenschappelijke werkruimte).
- Het zonneplan met 590 zonnepanelen.

Gemeenschappelijke tuin:
Een prachtige rivierduin met alle ruimte voor flora en fauna zorgt voor een gezonde woon en leefomgeving. Met het ontwerp en inrichting van de nieuwe rivierduin krijgen niet alleen de bewoners een fraaie woonomgeving, maar heeft Silvolde een stuk rivierduin weer terug. Binnen de rivierduin wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van plant- en boomsoorten die origineel op deze gronden en klimaat voorkomen. Planten die van nature in de Oude IJsselstreek staan. Bedenk dat deze planten en bomen eeuwen geleden hier terecht kwamen zonder de hulp van mensen en zich hebben aangepast aan ons klimaat. Deze planten dienen hierdoor als basis voor het ontwerp van de rivierduin, een plek waar men graag komt en geniet van de natuurlijke omgeving. De huizen staan hier te gast, met de voeten in het groen. Bij Rivierduinen is in basis vanuit het landschap gewerkt door verschillende planten met elkaar te combineren en te positioneren. Zo is er een bijzonder geheel ontstaan dat klimaat- en biodiversiteitbestendig is. Waar mens en dier kunnen genieten van elk seizoen. Binnen Rivierduinen hebben we rekening gehouden met de standplaats, grondsoort, vorm, hoogtes, bloeikleuren én natuurlijk de bloeitijden. De rivierduin wordt voor de bewoners aangelegd en de eerste twee jaar zal er ondersteuning zijn bij het onderhoud . We betrekken hierbij uiteraard de bewoners die actief mee willen doen met het onderhoud. Zo leren de bewoners te genieten van hun rivierduin en dragen we op een natuurlijke manier de zorg over aan de bewoners.

Hal 11:
In Rivierduinen woont u met elkaar. Daarom komt er voor de bewoners van Rivierduinen een gemeenschappelijke ruimte: HAL 11. De nieuwe functie van HAL 11 is een overdekte en deels afgesloten buitenruimte en werkplaats, nabij de groentetuin. Hier kan gereedschap worden opgeslagen voor het bewerken van de tuin en een kopje koffie worden gepakt nadat de ingrediënten uit de eigen naastgelegen moestuin zijn geoogst. Uw fiets of gereedschap repareren kan hier ook. In het middelste, rustige deel is een individuele oefenruimte voor bijvoorbeeld muziek, of het maken van een schilderij. Onder de overkapte buitenruimte staan picknicktafels en is er ruimte voor een gesprek met de naobers.

Zonneplan:
Als koper van een woning in het plan wordt u voor een gelijkwaardig deel eigenaar van de 590 PV panelen welke verspreid liggen over de daken van het project.

Leef, woon en geniet:
Rivierduinen wordt geen ‘gewone’ wijk. Al was het maar omdat een deel van de oude rivierduin wordt teruggegeven aan het dorp. Rivierduinen wordt een toekomstbestendige buurt met duurzame woningen, een gemeenschappelijke buitenruimte, een kas en een moestuin. Het hart van Rivierduinen is dus voor de bewoners, hier ontmoet je elkaar en spelen de (klein)kinderen vrij in de natuur. De buitenrand van Rivierduinen krijgt een meer gesloten karakter mee door beplanting en bomen. Auto’s worden op deze manier buiten het zicht gehouden.

Duurzame omgeving:
In Rivierduinen sluit straks de bebouwing aan op de natuurlijke omgeving. Faunavoorzieningen als groene daken en passende beplanting in de buitenruimte maken het hier mogelijk om soorten die onder druk staan een thuis te geven. In Rivierduinen wordt de biodiversiteit gericht gestimuleerd. De rivierduinen die hier van oorsprong liepen worden weer hersteld, waardoor de oorspronkelijke flora en fauna terugkeren. Rivierduinen wordt een voorbeeld waar wonen en
natuurherstel perfect samengaan.

Op energiegebied worden de woningen met de zogenaamde BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) normering gebouwd. Op de nieuwe daken wordt een zonneproject gerealiseerd met circa 600 PV-panelen. En bij een hevige regenbui staan straten niet meteen blank, maar vindt het regenwater direct zijn weg naar de bodem door de speciale waterdoorlaatbare verhardingen en wadi's (water, afvoer, drainage en infiltratie). We kunnen dan ook trots melden dat Rivierduinen in Silvolde het NL Greenlabel A heeft ontvangen!

Locatie en bereikbaarheid:
In het hart van de Oude IJsselstreek ligt het goed bereikbare dorpje Silvolde. Wie er eenmaal woont, zal er niet zo snel meer weggaan. Hier vindt u alles wat u dagelijks nodig heeft… en nog veel meer. Van mooie winkels tot uitstekende horecagelegenheden, een rijk verenigingsleven en goede scholen. Prettig!

In Rivierduinen woont u op een zeer centrale plek, u bent zo in Doetinchem, Aalten, Bocholt of Emmerik. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de N317 of de A18. Arnhem centrum is te bereiken in 45 minuten via de A12. Wilt u met de trein, dan kunt u bij station Terborg opstappen. Dit station is in 10 minuten met de fiets te bereiken vanaf uw nieuwe woning in Rivierduinen.

Het project in een notendop:
De nieuwbouwlocatie betreft een inbreidingslocatie tegen de kern van het dorp. tussen de Prins Bernardstraat en de Berkenlaan. Met de nieuwste bouwmethodieken worden de woningen in prefab houtskeletbouw (en deels circulair) gerealiseerd. Naast prachtige woningen wordt middels een natuur inclusieve benadering de oorspronkelijke rivierduin waarop Silvolde is gebouwd, weer tot leven gebracht. Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en circulariteit zijn in dit project geen loze woorden.

Aan de noordkant van Silvolde, tegen de kern van het dorp, bevindt zich het terrein van de voormalige buizenfabriek. Er is initiatief genomen om dit terrein te transformeren tot een prettige en groene woonomgeving. Een woonomgeving waarin duurzaamheid en betaalbaarheid het uitgangspunt zijn. De woonconcepten zijn modulair, circulair en energiezuinig.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Daar waar mogelijk worden bouwmaterialen die vrijkomen uit de sloop van de fabriek hergebruikt, maar delen van het bestaande fabriekscomplex kunnen ook buiten het plan een tweede leven vinden. Nieuwe woningen worden circulair gebouwd: ze zijn herbruikbaar en waar mogelijk van bio-based materialen gemaakt.

Locatie
Silvolde heeft ruim 5.400 inwoners in de gemeente Oude IJsselstreek. Deze gemeente ligt in de prachtige Achterhoek en heeft een oppervlakte van zo'n 140 vierkante kilometer en er wonen bijna 40.000 inwoners. Het dorp heeft een levendig verenigingsleven op het gebied van muziek, sport en entertainment. Het dorpsplein rondom de Markt is recentelijk aangepakt en geheel nieuw aangelegd. Rondom de markante beboste heuvel de Paasberg is het prachtig wandelen en fietsen. Daar vind je ook het zwembad de Paasberg. Het buitengebied kenmerkt zich door boerderijen en weidelandschap aan de ene zijde en uitzicht op de Oude IJssel en Ulft met het DRU Industriepark aan de andere zijde. Silvolde voorziet in zowel het basis- als het middelbaar onderwijs. De gemeente is goed bereikbaar via de A18 en de N317. Ook de busverbindingen zijn goed en in het naburige Terborg ligt een NS-station, op de lijn Arnhem – Winterswijk.


KOOPSOM ZANDHEUVEL 26 € 345.000,00 K.K.
Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
80 m²
Inhoud
260 m³
Bouwjaar
2023
Kamers
3
Slaapkamers
2

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
galerijflat
Type woning
galerijflat
Soort bouw
nieuwbouw
Bouwjaar
2023
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
lift, zonnepanelen
Ligging
vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²
Inhoud
260 m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, wastafel
Keuken type
open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
volledig geisoleerd
Soort verwarming
vloerverwarming geheel, warmtepomp
Warmwater installatie
centrale voorziening

Energielabel

Energielabel
A+++
Einddatum energielabel
2023-06-30

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Wisch E 5927
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
zonneterras
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein, openbaar parkeren

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
inpandig

VVE informatie

Periodieke bijdrage
nee
Reservefonds
nee
Vergadering
nee
Onderhoudsverwachting
nee
Opstalverzekering
nee
Inschrijving KvK
nee
Bekijk alle kenmerken